Suolasaippualla iho silkinpehmeäksi?

Suolasaippuat, mitä ne ovat?

Uusimpana tuoteryhmälisäyksenä Minkkudean valikoimassa ovat kotimaiset Onnenpussin suolasaippuat monipuoliseen ihon puhdistukseen ja hoitoon. Rakkaudella Pohjois-Karjalassa kasviöljyistä ja -rasvoista valmistetut saippuat eivät kuivata laisinkaan ihoa ja näin ollen ne ovat erinomaisia joka päiväisessä ihonhoidossa. Raaka-aineina näissä suolasaippuoissa on puhdistamaton merisuola, kotimainen rypsiöljy, kookosrasva, oliiviöljy, shea ja risiiniöljy. Saippuat on valmistettu ilman palmuöljyä, eikä niihin ole lisätty kemiallisia säilöntä-,  puhdistus-, vaahdotus- tai kovetusaineita. Saippuat ovat myös vegaanisia poislukien Hunajakenno-suolasaippua, jossa luonnollinen kellertävä sävy saadaan mehiläisvahasta ja hunajainen tuoksu puhtaasta hunajasta. Ihon kosteustasapainoon suolasaippuat vaikuttavat suotuisasti ylläpitämällä sitä ja kevyesti ihoa kuoriva saippuan koostumus on muutenkin todella miellyttävä. Tuoksuvaihtoehtoja löytyy aina tuoksuttomaan saakka. Käytössä suolasaippua on todella riittoisa hintaansa ja laatuunsa nähden.

Suolasaippua minkkudea

 Onko 'lupaus' silkinpehmeästä ihosta totta?

Olen itse käyttänyt eri valmistajien suolasaippuoita ihonhoidossa jo vuosia. Onnenpussin Metsän kuura- suolasaippuan ostin itselleni testiin messuilta, ja muutenkin oli tarkoitus testata näitä suolasaippuoita myös jälleenmyyntitarkoituksessa. Yli puolen vuoden lähes päivittäisen käytön jäljiltä saippua on pitänyt hyvin kauniin ulkomuotonsa sekä kauniin värinsä. Se kuivuu hyvin ja pysyy muutenkin kasassa edelleen, kunhan sen vain laittaa kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttöhetkeä kuivalle alustalle. Rei'iällinen saippua-alusta olisi tietysti paras, että saippuapala pääsee kuivumaan ilmavasti eikä vesi jää pehmentämään suolasaippuaa. Tästä poiketen olen itse säilyttänyt omaani tasaisella bambulevyllä, eikä ole kuivumisen kanssa ollut mitään ongelmaa näinkään. 

Ihoni on helposti T-alueelta rasvoittuva, mutta muuten pintakuiva, talvisin lähes atooppinen sekaiho. Koska nämä suolasaippuat ovat todella hellävaraisia, käyvät ne myös tosi loistavasti kuivalle ja karhealle iholle kaikkien muiden ihotyyppien lisäksi. Koska suolalla on desinfioiva vaikutus, ihon epäpuhtaudet vähenevät huomattavasti jo muutaman viikon käytön jälkeen. Kasvoissani ei ole ollut enää ollenkaan sen kummemmin epäpuhtauksia  reilun puolen vuoden käyttöjakson aikana. Mielestäni paras juttu, mikä tämän saippuan käytöstä on seurannut, on kuulas ja tasaisempi iho. Ihohuokoset ovat pienentyneet lähes olemattomaksi aikaisemmasta. Ja niin kuin jo aiemmin mainittu, olen käyttänyt eri valmistajien suolasaippuoita aikaisemminkin, mutta tämä on ehdottomasti paras kaikista koskaan testaamistani suolasaippuoista ihon hyvinvoinnin ja käyttökokemuksenkin puolesta. Tykkään siitä, ettei saippuan pinta raavi ihoa verille, niin kuin useimmat karheapintaiset suolasaippuat tuppaavat tekemään. Näissä on huomattavasti pehmeämpi pinta, jolloin olen ainakin itse hieronut saippuaa kevyesti suoraan kasvoille. Toki suola kirvelee, jos iho on rikki, mutta yleisesti ottaen tämä suolasaippua tuntuukin ihoa vasten  miellyttävältä. Suolasaippualla puhdistamisen jälkeen iho todellakin on silkinpehmeä, ja tätä ei kyllä usko ennen kuin itse kokeilee!

Käytän suolasaippuaa kasvojen päivittäisen puhdistuksen viimeistelyyn, eli ensin poistan meikit iholta ja sen jälkeen vielä suolasaippualla kasvojen puhdistuksen viimeistely ennen seerumeita ja rasvoja. Tällä hetkellä testailen sitä myös suihkussa ihonpuhdistuksessa, ja iho ainakin näyttää jo tasaisemmalta. Myös hiuksiin sitä on täällä testailtu tyytyväisen asiakkaan vinkin perusteella! Hiusten normaalin pesun ja hoitoaineen jälkeen suolasaippuaa hiuksiin hieromalla ja sen pois huuhtelemalla saa kuontaloon kivaa ryhtiä. Ainakin omaan hentoon hiuslaatuun erityisen toimiva vinkki, eivätkä hiukset madelleet enää päätä pitkin ilman muotoilutuotteita.

Aika monipuolinen pikkusaippua!

Suolasaippua

Onnenpussin suolasaippuoiden tuoksuvaihtoehdot Minkkudeassa

Tällä hetkellä tuoksuvalikoimaa suolasaippuoissa on kuusi ihanaa eri vaihtoehtoa. Myös tuoksuton on mahdollista saada valikoimiin, jos sille on kysyntää. 

-Innostus suolasaippua tuoksuu energisille sitruksille ja on tehokas puhdistaja iholle. Puhdista kasvot heti aamusta tällä suolasaippualla ja pirteä startti päivään on taattu! Riittoisassa saippuassa tuoksuu appelsiini, mandariini ja litsea. Vegaaninen. 

-Mustikkamaito suolasaippua on ihanan lempeä puhdistaja iholle. Tuoksussa on lisäksi ripaus vaniljaa ja omenaa.  Vegaaninen. 

-Hellävaraisessa Hunajakenno suolasaippuassa ei ole lisättyä tuoksua tai väriä! Siinä yhdistyvät hunajan ja merisuolan hyvää tekevät ominaisuudet ja saippuan väri on peräisin ihoa ravitsevasta ja kirkastavasta mehiläisvahasta. Hennon hunajan tuoksuinen suolasaippua on erinomainen päivittäiseen ihonhoitoon.  

Palmuöljytön. Huom! tämä saippua on ainoa Onnenpussin saippuoista, joka sisältää eläinperäisiä tuotteita eli mehiläisvahaa ja hunajaa.

-Metsän kuura suolasaippua tuoksuu miedosti havupuille ja pikkupakkaselle. Raikas suolasaippua puhdistaa ihosi hellävaraisesti. Vegaaninen.

-Kauniin sävyisessä Raparperihyve suolasaippuassa tuoksuu raparperin lisäksi ripaus mansikkaa, vadelmaa, appelsiinia ja omenaa. Herkullisen tuoksuinen suolasaippua sopii kaikenlaiseen ihonpuhdistukseen jättäen ihon kuulaaksi ja raikkaaksi. Vegaaninen.  

-Ihastus suolasaippua tuoksuu nimensä mukaisesti aika ihastuttavalle! Riittoisa Ihastus on kukkainen raikas tuulahdus arjen hemmotteluhetkiin. Tällä suolasaippualla puhdistat esimerkiksi kasvot päivittäin hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Kotimaista käsityötä, vegaaninen.

Suolasaippuat 120 g / 9,50€.

Pieni saippua suurella sydämellä.