Minkkudean tarina

On kulunut kuusi vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran ajatus omasta yrityksestä putkahti tositarkoituksella mieleeni. Mitä jos saisi itse päättää tuotevalikoiman? Mitä jos saisi yhdistää intohimonsa, sisustuksen ja kasvit? Mitä jos tekisi töitä vain itselleen?

Mitä enemmän pyörittelin ajatusta ja jossittelin, sitä huonommin pääsin siitä enää eroon. Silloin tällöin mainitsin siitä ohimennen muille, mutta kuitenkin niin matalalla profiililla, ettei monikaan osannut odottaa, että ryhtyisin moiseen. Kuvailisinkin ehkä itseäni matalan profiilin muijaksi; harvemmin pidän mekkalaa saavutuksistani tai aikomuksistani ja kunnianhimoni kätkeytyy näppärästi tämän taakse, mikä osittain tekee kaikesta vähän jännittävämpää.


Tarkoitukseni oli viime syksynä opiskella vielä vuosi lisää palkkatyön ohella visuaalista markkinointia, jonka jälkeen ajattelin olevani lopullisesti "valmis" yrityksen perustamiseen. Viime elokuussa oma yritys oli jatkuvalla syötöllä mielessä, ja tiesin, etten voi keskittyä kouluun ja opiskeluun sen vaatimalla tavalla, jos odotan oikeasti vain hyppyä yrittäjyyteen.

Tämän asian sisäistämisestä lähtien alkoikin tapahtua rytinällä. Aamulla ennen töitä tutkin ja opiskelin yritysjuttuja, menin tekemään työvuoron, ja illalla sama yrityksen perustamisen taustatyö jatkui. Välillä oli pakko himmata, ettei silmäpussit roikkuneet laittoman pitkällä.


Lokakuussa 2017 olin tehnyt vuokrasopimuksen Minkkudean liiketilasta, saanut lopulta y-tunnuksen ja irtisanoutunut töistä. Muutama kuukausi myöhemmin ajateltuna, en tainnut ihan vielä edes ymmärtää, että olin oikeasti ottanut askeleen kohti unelmiani ja tavoitteitani noin nopeasti, ja asian lopullinen sisäistäminen oli valtavan hienoa!

Tämä on juurikin sitä, mitä ajattelinkin sen olevan. Yhtä aikaa ihan parasta ja välillä myös todella haastavaa, mutta en ikimaailmassa olisi mieluummin enää missään muualla. Yli kymmenen vuoden kaupan alan kokemukseni aikana en ole tavannut näin paljoa mielettömän ihania ja kohteliaita asiakkaita! 

Minkkudea yhdistää kasvit ja kodin raikkaaksi kokonaisuudeksi, ja tarkoitukseni on tarjota hiukan massasta poikkeavia sisustustuotteita, erikoisia viherkasveja ja silloin tällöin myös tutumpia kausikukkia. Lahjaideoita täältä myöskin löytää, ja uusimmat  ideat ja vinkit kannattaakin kurkkia Minkkudean Facebookista tai Instagramista. 

​Nähdään!
 
​Terkuin Miina

Teksti julkaistu alunperin tammikuussa 2018