Maailman helpoin anopinkieli!

Helppohoitoinen anopinkieli

Anopinkieli eli Sansevieria on monelle tuttu huonekasvi, ja se pitää pintansa vuodesta toiseen yhtenä suosituimmista viherkasveista. Sen muotokieli on lähes veistoksellinen ja terävät ja kovapintaiset lehdet ovat yksinkertaisen kauniit. Sitä on helppo yhdistellä eri tyyleihin ja erityyppisiin koteihin ja kokonaisuuksiin. Vihreäkeltaista väritystä näkee eniten, mutta myös vihreävalkoista anopinkieltä on silloin tällöin saatavilla. 

Anopinkielen kasvukorkeus on yleensä alle metrin, noin 80 cm. Meillä on Minkkudeassa tälläkin hetkellä yksi yksilö, joka on humpsahtanut kylläkin jo yli metrin ja näyttää kasvavan edelleen, eli korkeampikin anopinkieli ei ole mikään mahdottomuus.

Anopinkieli pärjää loistavasti, kun kasteluväli on muutaman viikon. Yleisin virhe on kastella liikaa, jolloin juuret mädäntyvät. Mieluummin niukemmin vettä tälle lyylille siis. Valoisa paikka on ihanteellisin, mutta anopinkieli pärjää vähän hämärämmälläkin paikalla. Sitä on helppo lisätä lehtipistokkaista tai juurakosta jakamalla. 

Kaikin puolin todella helppohoitoinen, käytännössä kunhan vettä muistaa lorautella sille silloin tällöin, se pysyy suht tyytyväisenä. Kesäkaudella anopinkieltä kannattaa myös lannoittaa laimealla kastelulannoitteella silloin tällöin. 

Nyt saatavilla erä näitä kaunokaisia 12,99€/kpl.

 ©2018 Minkkudea Oy